Welk verhaal vertel jij jezelf?

Mensen zijn verhalenvertellers. Verhalen geven houvast om te kunnen voelen wie en wat we zijn. Met verhalen geven we betekenis aan onze ervaringen en herinneringen. Met verhalen organiseren we onze dromen en plannen. Het verhaal, dat zijn we zelf. Het kan dus helpen om jezelf in een situatie waarin je vastzit af te vragen ‘welk verhaal vertel ik mezelf nu eigenlijk?’.

Coachen en verhalen

Eind mei volgde ik de inspirerende en zeer waardevolle cursus Narratief coachen bij de Storytelling Academy. Oftewel hoe je de kracht van verhalen kunt gebruiken in je persoonlijke groei in het algemeen. Of bij specifieke vragen waar je mee zit. Nu ben ik nog meer overtuigd van de kracht en de potentie van (je eigen) (levens)verhalen als instrument voor persoonlijke groei en (zelf)leiderschap. En heb ik een schatkist aan waardevolle werkvormen om te kunnen gebruiken in mijn 1-op-1 coaching en in groepen.

Ben jij ook benieuwd hoe de kracht van jouw eigen verhalen je kan helpen om tot nieuwe inzichten te komen in de vraagstukken waar je nu mee zit? Neem dan contact met me op. Je ben van harte welkom.