Hoor jij ook veel mensen om je heen het woord ‘ooit’ gebruiken? En wel op de volgende manier: Ooit als ik …., dan ga/wil ik echt …… Het gaat dan over dingen die mensen echt graag willen. Een hartsverlangen zou je kunnen zeggen. Maar op deze manier verdwijnen er heel wat hartverlangens van nu naar het donkere ooit-laadje. Om er waarschijnlijk nooit meer uit te komen. In organisaties en teams hoor je het ook vaak. ‘Ooit dan gaan we…’. Als we nou maar de tijd hadden, het lef, de energie, de juiste connecties. Dus, nee, nu kan het echt niet. Ooit dan zal het ervan komen.

Ooit is nooit?
Ooit klinkt als iets dat potentie heeft. Beloftes en verlangens. Maar ook herinneringen.
Ooit is van de tijd. Van vroeger en van later.
Ooit stemt weemoedig als het gaat over iets dat er niet meer is.
Ooit stemt hoopvol als het over later gaat.

Of is ooit een afspraak over een datum die nooit concreet wordt? Kent ooit wel bestaansrecht als er randvoorwaarden en drempels worden opgeworpen? Misschien klinkt uit ooit vooral het verlangen. Het verlangen dat er zonder ooit ook mag zijn. Leef in het nu. Dat kun je pakken. Daarin kun je keuzes maken.

 Wat wil jij uit jouw ooit-laadje naar het nu halen? Wat zou je dat brengen?


Mijn ooit-laadje 

Ik heb mijn verlangen om te starten met bloggen uit mijn ooit-laadje gehaald. Dat verlangen was omlijst met randvoorwaarden zoals eerst een lange lijst met volgers, het moet wel de perfecte tekst zijn, hyper inspirerend, ik moet voldoende tijd hebben en zo. Tja, zo kwam het er natuurlijk nooit. Ik stopte het verlangen in het laadje van nu. En zo start ik gewoon.

 

Welk inzicht heeft dit blog je gegeven? Zou je dat met me willen delen?