Persoonlijke groei in een individueel coachtraject

Een persoonlijk coachtraject is waardevol voor jouw persoonlijke groei en jouw (zelf)leiderschap.

Coaching kan gaan over jou als mens en/of bijvoorbeeld ook over jouw rol als manager, ondernemer, medewerker, vriend(in), ouder, (liefdes)partner. Wat je in een coachtraject leert kun je zowel in je persoonlijk leven als professioneel inzetten. Je stapt even uit de dagelijkse hectiek en gunt jezelf de tijd en ruimte om even stil te staan, richting te bepalen en keuzes te maken. Ik begeleid je bij het behalen van de doelen die je zelf kiest.

Herken je bijvoorbeeld dit?

 • Je bent de baas over je leven en je werk. Toch word je geleefd door de ‘moeten’ tredmolen waarin jij je een ongeluk trapt. Je voelt je continu opgejaagd en druk in je hoofd.
 • Je heb een actief en leuk leven. Toch knaagt er iets dat te maken heeft met ‘er zit meer in’ en ‘is dit het nou’. Je hebt alleen geen idee hoe dat eruit ziet.
 • Je hebt in je leven of in je werk pittige dingen mee gemaakt. Je bent weer opgekrabbeld. Toch kun je je draai niet goed vinden en pieker je hoe je vanaf hier verder gaat.
 • Je staat voor een (nieuwe) uitdaging en komt er niet goed uit. Welke keuze wil je maken en hoe ga je het aanpakken?
 • Op je werk loop je steeds weer in dezelfde valkuilen en tegen dezelfde patronen aan. Je snapt niet goed hoe dit nou kan en het lukt je niet om het te veranderen.

Hoe zou het zijn als je:

 • Meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf ervaart. Je leeft vanuit het nu en kunt echt genieten van de grote en kleine dingen.
 • Met voldoening en plezier leeft en werkt. Je weet wat je wilt. Je voelt je energiek en ondernemend.
 • Zelf (weer) aan het roer van je leven staat. Je weet wat je te doen hebt. Je voelt je veerkrachtig en levenslustig.
 • Overtuigd bent van de keuzes die je wilt maken. Je weet welke stappen jij gaat zetten. Zonder drempels, want die zijn uit de weg geruimd.
 • Lastige situaties gewoon aangaat. Je weet nu hoe je het anders kan aanpakken. Jouw oude valkuilen en patronen zijn geen mysterie meer.

Aan het eind van jouw coachtraject ben je uit je hersenspinsels en gepieker gestapt. Nu ben je echt eigen-wijs geworden! Je hebt keuzes gemaakt en je route bepaald. Je kunt aan de slag met concrete acties. Jij weet nu hoe het is om op je eigen intuitie te vertrouwen en hoe je dat doet.

Of modder je toch liever in je eentje een tijdje door?

Persoonlijke groei met een coachtraject bij Catch that Wave

Een coachtraject bij Catch that Wave bestaat uit drie stappen:

U

'Explore the waves'

We exploreren je coachvraag. Wat speelt er allemaal? Welke overtuigingen en patronen zijn relevant? Wat wil je daaraan veranderen? Hoe ziet je droom uitkomst eruit? Aan het eind van deze stap heb jij helder wat je wilt en wat er speelt.

'Discover your wave'

Je weet nu wat je wilt en waar het naar toe moet. We brengen in kaart welke opties en routes er zijn. Ook wat daar de consequenties van zijn. Aan het eind van deze stap weet wat je te doen hebt en wat het jou gaat brengen.

I

'Catch that Wave'

Je maakt een keuze en verbind je aan de uitkomsten. We maken helder wat jij nodig hebt om tot actie te komen. Aan het eind van deze stap weet jij welke actie je gaat ondernemen en kun je met lef, plezier en vol vertrouwen aan de slag.

Toekomst- en oplossingsgericht

Als coach stel ik vragen, luister en spiegel ik om bij je eigen-wijsheid te komen. Jij weet immers, bewust of onbewust, het meeste over jou. We werken ook met oefeningen. Altijd vertalen jouw inzichten naar concrete stappen waarmee je direct aan de slag kunt. Natuurlijk gaat het niet vanzelf. Je zult er tijd en aandacht aan moeten besteden. Veranderen is niet de makkelijkste route. Wel duurzaam. Ik ga je niet vertellen hoe het moet, maar help jou om zelf je eigen antwoorden te vinden. Coaching is toekomstgericht en gericht op oplossingen. Dat betekent dat we niet oeverloos in het verleden gaan graven.

Duur van het traject

Aan alle trajecten gaan een vrijblijvende kennismaking en intake vooraf. We maken kennis, verkennen je vraagstelling en formuleren jouw coachvraag en doelstelling. Ik geef je een indicatie van het aantal coachsessies dat past bij jouw coachvraag. Gemiddeld bestaat een coachtraject uit 3-7 sessies. Drie maanden na het traject volgt een follow-up gesprek. Een coachsessie duurt 75-90 minuten.

Uitgangspunten voor coaching

Coaching kent voor mij de volgende uitgangspunten:

 1. Jij bent de expert in je eigen leven. De antwoorden op al jouw vragen/uitdagingen zitten in jezelf.
 2. Je hebt de potentie om deze antwoorden in jezelf te vinden. Ook als deze onder een laag van ruis, emoties, gedachten en zorgen liggen.
 3. Je beschikt zelf over de kracht om de antwoorden op jouw uitdagingen om te zetten naar realiteit.
 4. Persoonlijke en werk gerelateerde thema’s lopen vaak in elkaar over.

Wat kun je van mij verwachten als life & work coach?

 • Een betrokken en vastberaden coach met een zachte aanpak en een vleug humor.
 • Met mijn scherpe observaties en krachtige vragen komen we altijd tot de kern. Hebben we het vooral over wat niet wordt gezegd, maar voelbaar aanwezig is.
 • Als woordenvanger help ik er de woorden aan te geven die er echt toe doen.
 • Als pragmaticus ben ik altijd degene die vraagt #hoedan. Dus altijd de deur uit met iets concreets waarmee je verder kunt.

Ik ben opgeleid tot transformational life coach bij MMS Worldwide Institute. Deze opleiding is op PCC niveau geaccrediteerd door de International Coach Federation.

International Coach Federation

Ik ben lid van de International Coach Federation (ICF). ICF is wereldwijd de grootste beroepsorganisatie van coaches.

Ervaringen van mijn klanten:

Ik heb bij Sophieke een aantal coach gesprekken gehad. Wat ik heel prettig heb gevonden is de combinatie van persoonlijke verdieping vanuit een zeer professionele houding.

Sophieke doet meer dan doorvragen; zij doorgrondt het voorliggende probleem. Tussentijds checkt zij of we op het goede spoor zitten en vat zij samen in heldere bewoordingen. Ik voelde de ruimte en veiligheid om steeds dieper op de vraag die ik had in te gaan, waardoor ik ook steeds dichter bij het antwoord kwam. De gesprekken hebben geleid tot leermomenten en inzichten waar ik ook daadwerkelijk iets mee gedaan heb.

Sophieke is toegankelijk, vriendelijk, vertrouwenwekkend en kundig, zowel op persoonlijk coachend vlak als in de begeleiding van bedrijfsmatige processen.

Marjolijn

Ik was op zoek naar een coach die door goed te luisteren en het stellen van de juiste vragen tot de kern kan doordringen. Sophieke doet dit op een voor mij aansprekende manier. Rustig en doordacht, maar ook met humor. De gesprekken hebben mij geholpen om anders te kijken naar de door mij ingebrachte casussen. En hebben mij handvatten gegeven om hiermee aan de slag te gaan.

Carolien

In de drukte van alle dag ben ik vaak op zoek naar een rustmoment. Om te kunnen bepalen waar ik sta. En vooral om te bepalen waar ik naar toe wil. Ik voel me als een mol in zijn donkere gang die de aarde opzij duwt en steeds voortgaat. Daarbij vergeet hij zijn kop boven de grond te steken. Coaching bij Sophieke geeft mij de ruimte om even boven de grond te kijken. Zij geeft daarbij de handvatten om de antwoorden op mijn vragen in mijzelf te vinden.

Henderike