Sophieke van Ginkel, MSc

Eigenaar van Catch that Wave

Life & work coach | Leiderschapscoach

Niet lullen, maar poetsen

Als meisje van acht wist ik het zeker: als ik groot ben, word ik onderzoeker in een laboratorium. Na mijn studie Biomedische Wetenschappen wist ik dat het toch geen match ging worden; de wetenschap en ik. Ik koos een ander pad. Bijna twintig jaar werkte ik in beleids- en managementfuncties in de gezondheidszorg. Al mijn talenten kon ik kwijt, ik maakte lekker carrière en had het prima naar mijn zin. Het leven kabbelde heerlijk, ik voelde me gelukkig en was succesvol. Dus lekker doorgaan met die ‘stijgende lijn’ was het motto. Wel op de manier die ik van huis uit had meegekregen: ‘niet lullen, maar poetsen’, gewoon doen en goed je best doen. Ik deed het met plezier. Maar ik voelde me niet bovenmatig vervuld. Dat realiseerde ik me alleen nog niet.

Zelf de regie nemen

Toen werd ik verrast door het leven. Kinderen krijgen bleek niet zo vanzelfsprekend. Na jaren viel het doek. Ik werd definitief geen moeder. Mijn (en onze) zo gekoesterde kinderwens zou niet in vervulling gaan. Ik voelde ik me overspoeld door de waves of life. Wat nu? Ik nam een coach in de arm en ‘ging aan de slag’. En dat ging natuurlijk niet alleen over de kinderwens ;-). Ik rekende af met een aantal belemmerende overtuigingen, valkuilen en (gedrags)patronen die me in de weg zaten. Ik kon al het moois dat er ook gewoon was echt zien en nam daar zelf de regie over. Eigenlijk leerde ik te surfen op de waves of MY life. Ik ervaar nu zoveel meer vrijheid en lichtheid. Meer dan ooit ben ik mezelf geworden. Ik maak bewuste keuzes in alles wat ik doe en maak ze waar.

Hart en hoofd samen

Gaandeweg ontdekte ik opnieuw hoe blij ik word van het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en in (zelf)leiderschap. Met enthousiasme stortte ik me in een reeks leiderschaps- en coachtrainingen/opleidingen. Alles viel op zijn plek. Hart en hoofd kwamen helemaal samen. Ik ervoer dat als mijn hart voelt wat ik echt wil, mijn hoofd daar wel raad mee weet om het waar te maken. Dan doe ik de dingen die ik het liefste doe en waarmee ik het grootste verschil kan maken. Dan zit ik op de goede golf. Voor mij betekende het ontslag nemen en Catch that Wave starten. En zo komt mijn onderzoekende aard het beste tot zijn recht: Niet in een laboratorium, maar gewoon in het echte leven van mensen.

Be the surfer of your life

Catch that Wave geeft mij de mogelijkheid om mensen te leren surfen op de waves of life. Ik geloof dat als je aan het licht brengt wat er onder water is – dat wat er echt toe doet of je tegenhoudt – jij je eigen keuzes kunt maken vanuit je hart. En deze kunt manifesteren met alle creativiteit van je hoofd en de doe-kracht in je buik. En dus regie kunt nemen over jouw leven. Golven zullen er altijd zijn. Het is de kunst om ze te lezen en erop te surfen. Ik ben er om je daarbij te helpen.

Surfen doe je niet altijd alleen. Ik begeleid ook teams naar een next level.

Wat kun je verwachten als je met mij werkt?

  • Een betrokken en vastberaden coach met een zachte aanpak en een vleug humor.
  • Met mijn scherpe observaties en krachtige vragen komen we altijd tot de kern. Hebben we het vooral over wat niet wordt gezegd, maar voelbaar aanwezig is.
  • Als woordenvanger help ik er de woorden aan te geven die er echt toe doen.
  • Als pragmaticus ben ik altijd degene die vraagt #hoedan. Dus altijd de deur uit met iets concreets waarmee je verder kunt.

Ik ben opgeleid tot transformational life coach bij MMS Worldwide Institute. Een opleiding die op PCC niveau is geaccrediteerd door de International Coach Federation.

Track record gezondheidszorg

Wil je meer weten over mijn ervaring en resultaten in de gezondheidszorg? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel

International Coach Federation

Ik ben lid van de International Coach Federation (ICF). ICF is wereldwijd de grootste beroepsorganisatie van beroepscoaches.