Impact maken

tussen de regels

The leadership secretary

‘Impact maken tussen de regels’

Een avontuurlijk ontwikkelprogramma exclusief voor bestuurssecretarissen

Jij bent een professional en succesvol in je rol

Je bent al verschillende jaren bestuurssecretaris en je hebt belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van goed bestuur & toezicht en aan je organisatie. Je zit er bovenop, je levert binnen de tijdsdruk kwalitatief hoogwaardig werk, je laveert tussen alles wat er speelt en je bent uiterst betrouwbaar en betrokken. Natuurlijk heb je vakinhoudelijk niet stil gestaan en ook enig onderhoud aan jezelf besteed: Je bent een professional en goed op de hoogte van regelgeving en codes, maatschappelijke ontwikkelingen, governance, besluitvormingsprocessen en medezeggenschap. En je bent succesvol in je rol.

Je hebt behoefte aan verdieping en inspiratie

En toch. Hoe nu verder? Het is niet dat je je verveelt of dat je weg wilt, maar je ervaart wel wat onrust. Je ziet en vindt van alles. Je voelt dat het tijd is voor een next level. Je verlangt naar verdieping en aanscherping. Nieuwe energie en inspiratie. Je wilt met frisse ideeën het verschil maken. Voor jezelf in jouw leven én voor jouw organisatie.

Je wilt van waarde blijven in een veranderende omgeving

Je merkt dat de complexiteit binnen en buiten de organisatie toeneemt. Je werkt in een sterk veranderende omgeving. Misschien is de directe context waarin je werkt ook veranderd door bijvoorbeeld een bestuurderswissel. Of ging/gaat jouw organisatie door een impactvolle fase. Dit soort veranderingen leiden – bij jezelf – tot vragen wat jouw bijdrage is, wat er met jou gebeurt in de verandering en hoe je van waarde blijft. Misschien heb je zelfs wel het gevoel dat je jezelf als het ware opnieuw moet uitvinden om blijvend en met energie en plezier je rol te vervullen en impact te blijven maken.

 

Maar hoe dan?

Je vraagt je af: Waar begin ik?  Hoe vind ik de rust en de ruimte om eens te reflecteren en te bezinnen? Wie ben ik nu in mijn vak? Wie ben ik in de veranderende context? Wat kan ik, wat zie ik, wat wil ik

Het lijkt je waardevol om juist met collega bestuurssecretarissen de dialoog te voeren en op te trekken. De rol en de plek van de bestuurssecretaris in een organisatie is immers uniek en solo. Er zijn maar weinig mensen die echt goed begrijpen in welke dynamiek je werkt. En hoe zorg je ervoor dat je tot concrete verandering en acties komt waar niet alleen jij, maar ook jouw omgeving de vruchten van plukt?

Herken jij je in bovenstaande?

Kies er dan voor om met jouw ervaringen, drijfveren en ambitie vernieuwde impact te gaan maken.

Ons aanbod: Een avontuurlijk ontwikkelprogramma exclusief voor bestuurssecretarissen

‘Impact maken tussen de regels’ is een avontuurlijk ontwikkelprogramma exclusief voor bestuurssecretarissen uit verschillende werkvelden, die antwoorden willen vinden op bovenstaande vragen. Vanuit ambitie, talent en eigenheid maak jij jezelf op voor de volgende fase in jouw loopbaan.

In dit programma:

 • Ligt de focus op jouw professionele en persoonlijke leiderschapsontwikkeling. Thema’s zijn onder meer:
  • Wie ben ik en waar sta ik
  • Ik als bestuurssecretaris en mijn directe omgeving
  • Ik als bestuurssecretaris in de verandering
  • Hoe maak ik impact tussen de regels.
 • Bekijken we deze thema’s in de context van de toenemende complexiteit waarin jij je rol moet vervullen en veranderingen die impact hebben op jou en je rol.
 • Kijken we naar het ‘spel’ dat in de organisatie gespeeld wordt; naar macht, invloed, leiderschap en resultaten. Door te verkennen, ervaren en doen ligt de focus op hoe jij je hierin beweegt, wie je bent, jouw zichtbaarheid, positie en invloed. En kijken we vooral naar wat er ‘tussen de regels gebeurt’.
 • Stappen we uit de hectiek van alledag. We werken vanuit verschillende invalshoeken aan het vergroten van jouw bewustzijn. Naast organisatieontwikkeling en veranderkunde werken we vooral met storytelling en de kracht van je eigen verhaal, met kunst en literatuur, met filosofie en psychologie.
 • Word je begeleid door twee doorgewinterde bestuurders-begeleiders. Alle deelnemers maken hun persoonlijke reis aan de hand van eigen doelen. En maken we tegelijkertijd gebruik van de kracht van samen leren met gelijkgestemden.

Opzet en investering

We bieden je over een periode van een half jaar een 4-daagsprogramma plus een afsluitende bijeenkomst op een inspirerende locatie centraal in het land. Er is ruimte voor 10 deelnemers. Zo is voldoende persoonlijke aandacht geborgd. Tussen de bijeenkomsten door zijn er opdrachten, inspiratie en zoeken deelnemers elkaar op. Jouw persoonlijke doelstellingen bepalen mede de precieze inhoud en werkwijze van het programma.

De investering bedraagt € 2750,-. Dit is inclusief lunch en materiaal en exclusief 21% BTW.

 

Jouw ontwikkelresultaten:

 • Je hebt een hernieuwde visie en inzichten op/over jezelf; persoonlijk en professioneel.
 • Je hebt helder wie jij bent en wat jouw unieke bijdrage is.
 • Je hebt jouw persoonlijk leiderschap duurzaam ontwikkeld.
 • Je gaat met nieuwe energie en inspiratie aan de slag.
 • Je hebt voor jezelf nieuwe keuzes gemaakt en hebt een helder concreet plan in handen.
 • Je weet wat je in jouw organisatie als bestuurssecretaris komt doen, komt halen en wilt brengen. Je komt optimaal tot je recht in je rol.

Start

Het programma gaat, bij minimaal acht deelnemers, in september 2020 van start en loopt door tot in het voorjaar 2021. De data van de vier bijeenkomsten zijn:

Vrijdag 25 september 2020

Vrijdag 6 november 2020

Vrijdag 15 januari 2021

Vrijdag 5 maart 2021

De bijeenkomsten vinden plaats op een centrale plaats in het land. De terugkombijeenkomst van een halve dag plannen we in overleg met de deelnemers.

Inschrijven

Inschrijven voor het programma kan door een e-mail te sturen naar sophieke@catchthatwave.nl. Je ontvangt daarna een inschrijfformulier.

Liever eerst meer informatie?

Dat kan natuurlijk.

Bel of mail ons gerust. Onze contactgegevens vind je hiernaast. Dan maken we een 1-op-1 belafspraak.

Wie zijn wij?

Sophieke van Ginkel

sophieke@catchthatwave.nl / 06-24603749

Sophieke van Ginkel

 

Erik Hornman

info.erikhornman@ziggo.nl / 06-42019399

Erik Hornman

Lees hier meer over onze profielen

De informatie op deze website nog eens nalezen? Download hier de brochure Impact maken tussen de regels